Два пътни инцидента в Старозагорско
Два пътни инцидента в Старозагорско / DarikNews.bg, архив

В участък "Полиция" - Гурково е получено съобщение от 37-годишен мъж от Твърдица, че на третокласен път, свързващ село Конаре и Гурково с личния си автомобил "БМВ" е настигнал и спрял друг автомобил "БМВ", също негова собственост, който според тъжителя е бил откраднат и управляван от 21-годишен негов съгражданин.

При разминаването автомобилът, управляван от 21-годишния мъж ударил странично автомобила, управляван от тъжителя и причинил материални щети по двата автомобила. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на собственика на колите, докато при тестване на 21-годишния мъж техническото средство е отчело наличие на алкохол, с концентрация 2.64 промила. Образувано е досъдебно производство.

От пресцентъра на полицията информират за още едно пътнотранспортно произшествие. Товарен автомобил "Деу Дамас", управляван от 39-годишна жена от Пловдив е блъснал 9-годишно момиченце. Инцидентът е станал на ул."Цар Иван Асен II". Детето е откарано е в Спешния център, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на жената. Образувано е досъдебно производство.