Берое отстрани Атлантас
Берое отстрани Атлантас / Ани Георгиева, beroe.bg

Отборът на Берое не срещна затруднения и във втория мач срещу литовския Атлантас от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Старозагорци спечелиха с 3:1 след попадения на Спас Делев в 5-та, 45-та и 67-а минута. За гостите се разписа Вежевичиус в 65-та минута.

Двубоят се игра пред около 8000 зрители на стадион „Берое" в Стара Загора. От националния фенклуб на Берое изненадаха зрителите с добре подготвена хореография като с първия съдийски сигнал от трибуните полетяха стотици зелено-бели картончета.

Берое отстрани Атлантас
netinfo

Минути преди това ръководството на Берое и на националния фенклуб награди 83-годишния Христо Сакънтиев, който миналата седмица измина 5000 км и подкрепи тима в Клайпеда.

Успехът на Берое тази вечер можеше и да е по-изразителен ако не бяха пропуските на Жуниор Мапуку и Иво Иванов. Гостите също имаха своите положения, но добрите намеси на Благой Макенджиев не дадоха възможност те да бъдат реализирани.

Така с общ резултат от двата мача 5:1 Берое отстрани тима на Атлантас и продължава в следващия кръг. Там негов съперник ще бъде датския Брьондби, който си осигури класирането още след първия двубой. В него тимът от Копенхаген спечели с 9:0 срещу Жувенес от Сан Марино.

Първият двубой между Берое и Брьондби е на 16 юли в Стара Загора. Реваншът е седмица по-късно в Копенхаген.