/ БГНЕС
Таксиметрови шофьори отново на протест в София
99980
Таксиметрови шофьори отново на протест в София
  • Таксиметрови шофьори отново на протест в София
Втори протест на таксиметровите шофьори в София се проведе днес пред Столичната община. Исканията остават същите - въвеждане на минимална тарифа за превоз, както и актуализирането й всяка година.
 
От Синдиката на таксиметровите шофьори днес заявиха, че, ако исканията им не бъдат приети до средата на януари, са готови и на други форми на протест на национално ниво.
 

БГНЕС


Такситата предлагат нови тарифи

Исканията си в София да бъде въведена минимална тарифа от 98 стотинки на километър повториха протестиращите таксиметрови шофьори и днес.

Какво ще предприемат, ако това не се случи до средата на януари?
 

БГНЕС


28 ноември: Таксиметрови шофьори в София излязоха на протест

"Нямаме диалог с общината, нямаме чуваемост по проблемите, които поставихме. Няма спазване на закона, което ние търсим. При това положение ние сме отново тук и обмисляме вариант нашите протести да ескалират, включително с масова гладна стачка. Водим диалог с организациите в Ямбол, Русе, Варна, Велико Търново, Бургас и предстои да предприемем синхронни действия от средата на януари догодина. Надяваме се законът да бъде спазен преди това, но ако това не се случи, обмисляме всякакви други форми на протест", обясни Красимир Цветков от Синдиката на таксиметровите водачи.
 

БГНЕС


По закон общините трябва да въведат минимална и максимална тарифа за таксиметровите превози, като засега Столичната община е въвела само максимална тарифа.