София влезе в hitotoki.org
София влезе в hitotoki.org / снимки: Sofia Photo Agency

Озоваваш се на места, на които не си бил никога преди. Или на места, които дълго време не си посещавал. Вървиш и опитваш да се изгубиш из непознати градове, по безкрайни улици или заради твърде близки до теб къщи. Това са местата, които крещят да бъдат споделени. Местата, които раждат твоите истории. На hitotoki.org можеш да разкажеш тези истории.

Тук  могат да се прочетат кратки есета за онези големи и малки (размерът няма значение) мигове на прозрения, силно свързани с Усещането за дадено място.

hitotoki.org е вдъхновение за космополити, защото среща Усещанията за място на хора от цял свят. Към уникалния проект се присъедини и ДАРИК Радио, представяйки българската столица като интересно място за наблюдение.

Така наред с Усещанията за градове като Токио, Ню Йорк, Париж и Лондон, на hitotoki.org ще намериш и есета, посветени на София. Това е теренът, където да отпразнуваш с думи радостта и гордостта, да изследваш абсурдите, да се отдадеш на любовта или да забравиш тъгата заради Усещането за някое място.

Както казва култовият режисьор Вим Вендерс, именно местата носят историите – и hitotoki.org те предизвиква да разкажеш за твоите.

Повече можеш на научиш на zar.bg