/ iStock
Сграда за спортни дейности в областта на спортната гимнастика ще бъде изградена в столичния район „Лозенец“. Сградата ще бъде разположено на площ от 1758 кв. м.

Общинският съвет на София прие доклад от градоначалника Йорданка Фандъкова за одобряване на избран кандидат за учредяване на срочно и безвъзмездно право на строеж върху недвижим имот със статут на частна общинска собственост, намиращ се в район „Лозенец“, ул. „Люботрън“, за срок до 30 години.

Инвестиционният проект е поверен на „Сдружение спортен клуб по гимнастика и стрийтфитнес Стрийт Уоркаут България“. От предложението на сдружението, описано в доклада, става ясно, че общата разгърната застроена площ ще бъде 1678 кв. м. На нея са предвидени да бъдат изградени зони за спорт и комплексно обществено обслужване, обслужващи помещения и паркинг.  Общата стойност на инвестициите е 1 267 250 лв. без ДДС.

Срокът за приключване на строително-ремонтните дейности по изграждането на спортната зала е до две години от датата на влизане в сила на разрешение за строеж. 

От сдружението предлагат безвъзмездно да предоставят обекта за използване от ученици, учащи се в училищата от района и за провеждане на ученически игри в рамките на осем часа седмично. Това е минимумът от време, който е посочен като изискване от общината към инвеститора.

За същото време спортната зала трябва да бъде предоставена и за организирани събития за деца и младежи с увреждания, различен социален статус и етническа принадлежност. 
БТА