Плашат с кукери злите дупки по улиците на София
Плашат с кукери злите дупки по улиците на София / снимка: Sofia Photo Agency
Плашат с кукери "злите дупки" по улиците на София
26874
Плашат с кукери "злите дупки" по улиците на София
  • Плашат с кукери "злите дупки" по улиците на София

Със скандирания и плакати граждани от младежкия сайт dupka.net протестираха срещу лошото състояние на пътищата и неподдържането на инфраструктурата в София. Пред сградата на Столична община те се заканиха, че на 22 март ще направят национален протест пред парламента.

Символично протестиращите се опитаха да прогонят злите дупки на София с кукери и плакати.

В декларация до общината те посочват основните искания на столичани, сред които са от ведомството да предоставят пълен отчет за извършените досега ремонтни дейности по улиците и незабавно да се прекрати практиката по тампониране на дупките.

Председателят на сайта dupka.net Цветан Фиков изрази недоволство от това, че "парите на всички, потъват в дупките на столицата и на цялата държава". "Пари има, но явно някой не желае те да бъдат изхарчени, както трябва", коментира Фиков.

Заместник-кметът по транспорта в общината Любомир Христов покани представители на протестиращите да обсъдят проблема, но те отказаха с мотива: Приемаме разговора, ако той обмисли нашата декларация. Да си говорим на този етап е напълно излишно. Това е опит за политическо извеждане на дивиденти и пиар.

Плашат с кукери "злите дупки" по улиците на София
netinfo