Общинските съветници от „БСП за България“ в Столичния общински съвет (СОС) решиха Иван Таков да остане председател на групата, съобщиха от столичната организация на БСП. Така съветниците отхвърлиха препоръката на Градския съвет на БСП Таков да бъде заменен от Диана Тонова.

"Групата на Местна коалиция "БСП за България" отхвърля препоръката на Градския съвет на БСП за смяна на ръководството и потвърждава своето доверие към председателя ѝ Иван Таков и настоящото ръководство", посочват общинските съветници. 

БСП избра изцяло ново ръководство на Софийската организация на партията

Те изразяват притеснението си от намесата на тясното ръководство на социалистите в решенията на групата и заявяват, че това уронва престижа не само на общинските съветници от местната коалиция, но и на градската организация и на самата партия. 

„Опитите на тясното ръководство на БСП за задкулисни договорки с представители на други политически групи зад гърба на общинските съветници от местна коалиция "БСП за България" са абсолютно недопустими", допълниха общинските съветници. 

БСП-София: Не приемаме решенията на партийното ръководство, те са нелегитимни

На заседанието на групата в Общински съвет тази сутрин Диана Тонова и Иван Виделов не са присъствали, уточниха съветниците. 

По-рано днес от пресцентъра на БСП разпространиха съобщение, че новоизбраният Градски съвет на БСП – София единодушно е взел решение членовете на Изпълнителното бюро и градският председател Диана Тонова да представляват БСП-София в органите на Местната коалиция "БСП за България". 

Градският съвет е взел и решение да бъде сменен председателят на групата общински съветници Иван Таков с новоизбрания председател Диана Тонова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Таня Тодорова/БТА