Главен инспектор Георги Бонев е новият директор на МВР в Перник
Главен инспектор Георги Бонев е новият директор на МВР в Перник / снимка: DarikNews.bg, архив

Главен инспектор Георги Бонев е новият директор на ОД МВР в Перник. Полицейският шеф бе представен пред състава на дирекцията от заместник директорът на Главна дирекция „Национална полиция” старши комисар Константин Димитров.

Назначението на Бонев е временно за срок от една година със заповед на министъра на вътрешните работи от 6 август 2013 г. Със заповед на министър Йовчев, досегашният директор на полицията в Перник комисар Валентин Димитров е назначен в резерва на МВР по неразпределените щатни бройки.

Главен инспектор Бонев работи в системата на МВР от 1987 г. Заемал е последователно всички длъжности в Криминална полиция до началник на сектор в ОДМВР. Бил е временно изпълняващ длъжността началник на Второ РУП и през 2010 г. е назначен с постоянна заповед. През месец октомври 2012 г. е заел длъжността „разследващ полицаи” в отдел „Досъдебно производство” при ОД МВР-Перник

През годините е награждаван многократно за постигнати високи професионални резултати от ръководството на МВР и директора на областната дирекция.