Удължен е срокът за изграждане на канализационна система в Тенево
Удължен е срокът за изграждане на канализационна система в Тенево / Община Тунджа

Срокът на Договора за изграждане на канализационна система с пречиствателна станция за отпадни води в село Тенево е спрян от Министерството на околната среда и водите, считано от 16 април тази година.

Договорът се спира за срок до представяне в Министерството на Разрешения за ползване на Пречиствателната станция за отпадни води и мрежата, и окончателно искане за средства от страна на Община „Тунджа“, но не по-късно от 30 октомври.

Удължаването на периода за изпълнение на дейностите по проекта са по искане на кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев, разменени писма и проведена среща с представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ в Министерството на околната среда и водите.

Причината е наводнението в село Тенево вследствие на проливните дъждове в края на 2014 и началото на 2015 година, както и щетите, причинени от повишеното ниво на водите в река Тунджа. Наводнението засегна както част от улици на селото, така и новоизграждащата се канализация по тези улици и възстановените пътни настилки. Това възпрепятства и извършване на довършителните строителни работи на обекта.

Поради високи подпочвени води се наложи временно прекъсване на ел. захранването на новоизградената по проекта Пречиствателна станция за отпадни води.

Спирането на договора за финансиране не спира изпълнението на дейности по договорите с останалите изпълнители за цялостната реализация на проекта.