Световна премиера на пиесата „Лице“ на Александър Галин
Световна премиера на пиесата „Лице“ на Александър Галин / netinfo

За първи път в света, тази вечер сливенският драматичен театър представя най-новата пиеса на класика на съвременната руска драматургия Александър Галин. Под режисурата на Васил Василев, в спектакъла участват артистите Мария Сапунджиева, Георги Кадурин, Христо Бонин и Мариана Миланова. Преводач е Василка Бумбарова, сценограф – Николай Нинов.

Две години по-рано, същият състав представи друга пиеса на Александър Галин, със заглавие „Особености на руската любов”, която вече има над 70 представления.

В спектакъла „Лице”, режисьорският прочит поставя на пръв план темата за обезличаването на човека, който, в процеса на своя живот, губи собственото си лице. Търси пътя, по който това лице може да бъде възстановено. Най-верният от всички пътища за актьорския екип е Любовта. И търсенето на изгубената комуникация между хората, говорещи на различни езици помежду си.

За режисьора, „освен лицето, което губим, най-важното е как ще се научим да говорим и да споделяме”. Представлението е трагикомедия. Героите минават праз многото си проблеми, лъкатушейки между тъжното и смешното, и обратното – като в живота.

Много са нещата, които привличат  в пиесата на нашумелия руски драматург – интересният конфликт, образи и характери, пистолетният диалог. Но най-хубавото е, че отначало до край „Лице” не престава да забавлява.