Награди за изявени ученици
Награди за изявени ученици / областна администрация Сливен

С тържество беше отбелязан Международният ден на ромите в Сливен.

Инициативата е на Областна администрация Сливен и Регионалния инспекторат по образование.

Присъстваха директорите и изявени ученици от 6-то и 8-мо основни училища в община Сливен, с. Съдиево и с. Стоил войвода в община Нова Загора, с. Градец в община Котел и с. Сборище в община Твърдица.

В приветствието си към присъстващите областният управител Татяна Петкова каза: „8-ми април е денят, в който световната общност почита ромите, станали жертва на гонения и насилие от нацисткия режим през Втората световна война. Но това е и денят, в който честваме ромската култура и идентичност. Ето защо днес ви поканих тук - в Областна администрация Сливен, за да имате възможността да покажете частица от вашата богата душевност, да ни представите вашите песни и танци. Пожелавам ви от сърце да имате повече вяра в собствените си сили и възможности, да влагате желание и старание да се изучите и да се стремите към по-добър живот и по-големи постижения!"

Д-р Бисерка Михалева, началник на РИО: „Всяко едно дете е една малка вселена от знания и умения. Наш дълг, като учители, е да открием тези умения на децата и да помогнем всяко едно да се чувства гордо с това, което може да прави."

Директорите разказаха как работят за стимулирането на своите ученици, а децата представиха своята култура като изпълниха песни и танци.

За активното си участие в учебната и извънкласна дейност те получиха грамоти от областния управител и началника на РИО-Сливен.