Международен ден на младежта в лесопарк „Бакаджика
Международен ден на младежта в лесопарк „Бакаджика / Общински пресцентър Тунджа

С екопоход по стъпките на Индже войвода и Кара Кольо над 200 младежи от община „Тунджа" посрещнаха Международния ден на младежта в лесопарк „Бакаджиците".

На поканата на Младежки клуб „Сънрайс" за празник сред природата, освен техни връстници от Ханово, Челник, Чарган, Роза, Генерал Инзово, Веселиново и Българския младежки червен кръст, се отзоваха членовете на клуб на пенсионера от с. Козарево и читалищни дейци от Козарево и Чарган.

Стари предания за хайдути, чийто дружини са действали в този район, за „тайните" на връх Свети Спас, за едноименния манастир, за армията на руския генерал Скобелев и построяването на първия храм-паметник на българо-руската дружба „Св. Александър Невски", за тракийските надгробни могили в селата Козарево и Чарган, разказваха възрастните хора на младежите, докато заедно почистваха поляните на лесопарка от  отпадъците на недобросъвестни туристи. „Заради такива вероятно пламна  Бакаджика преди дни край село Победа", ядосваха се младите хора.

По инициатива на домакините се проведе и приятелски турнир по дартс между младежките.

Проявата беше съчетана и с демонстрации на младите червенокръстци за спасяване на хора при пътно-транспортни произшествия.