Криминалистът Антон Велев е Полицаят на 2009 г.
Криминалистът Антон Велев е Полицаят на 2009 г. / Дарик Сливен

„Държа да призная, че приемам наградата не като лична, а като колективна и признание за труда на всички колеги", заяви спечелилият приза „Полицай на годината" в Сливен инспектор Антон Велев от сектор „криминална полиция" в Областната дирекция на МВР.

Плакет и грамота връчи на призьора директорът на Областната дирекция комисар Чавдар Божурски. Секретарят на общината Петя Руменова подари на Велев икона на Св. Димитър. Това стана по време на тържествената церемония по връчване на годишните награди "Полицай на 2009 г.".

Инспект

Криминалистът Антон Велев е Полицаят на 2009 г.
netinfo
ор Велев участва в задържането на четирима мъже, отвлекли 21-годишно момиче от село Камен. На 1 септември в полицията е получена информация, че момичето се намира в Русе. Ден по-късно жената е засечена в такси. Установено е, че тя е била принуждавана да проституира в русенски хотел. Собственикът на хотела поддържал контакти със сводници от Сливен. Същия ден в Сливен е задържан 40-годишен мъж, в когото е намерен мобилния телефон на момичето. Установени са и извършителите на отвличането - 39-годишен мъж от Павликени, 41-годишен от Шумен и 30-годишен мъж от село Ребревци.

Тримата са се укривали в Габрово. Задържани са от служители на областните дирекции в Сливен и Габрово. Похитителите са осъдени с ефективни присъди на Окръжния съд в Сливен. В хода на работата са открити още три случая на отвличания от същите лица. Жените са от Ямбол, Кубрат и Лясковец.

Полицай Антон Велев е 16 години в системата на МВР и се е издигнал от служител на патрулно-постова служба до сектор "Криминална полиция".

Наградата „Полицай на годината" се провежда за пета поредна година в Сливен и е съвместна инициатива на Областна дирекция на МВР-Сливен и Пресклуб Сливен.