Контрабандисти крали цигари от контрабандисти
Контрабандисти крали цигари от контрабандисти / netinfo

Инспектор Борислав Динев от Областна дирекция на МВР Сливен получи от изпълняващия длъжността директор комисар Станимир Колев наградата полицай на месец септември за решаващото си участие в разплитане на случай на контрабанда на цигари, засечена след като една група подготвила кражба от друга.

На 23 септември новозагорска патрулка спира лекотоварен автомобил Фолксваген Каравел и там намира 5200 кутии цигари без бандерол. Това обаче не е рутинна проверка, а оперативна разработка и преди това автомобилът е прихванат близо до Стара Загора.

Задържаните двама се занимавали с посегателства върху обособени складове за контрабандни цигари и използвали това, че собствениците естествено не заявяват такива кражби. После на свой ред продавали цигарите. Те дори монтирали наблюдателна камера тип писалка в нелегалния склад. Криминалистите продължават разследването за доказване на други участници в престъпната дейност. Там има серия от престъпления и има много групи, които работят по един и същи начин, загатна комисар Колев.

Инспектор Динев работи в системата на МВР от 1999 г. само като криминалист.

Полицай на месец октомври стана инспектор Ангел Радев от икономическа полиция

Контрабандисти крали цигари от контрабандисти
netinfo

за случая от 12 октомври, когато бе предотвратен опит за измама на 77 годишна жена от село Панаретовци, като полицията има информация за готвеното от предния ден. Така на място задържат трима мъже от Сливен, които се възползват от алкохолната зависимост на жертвата и я почерпват, за да им прехвърли 100 дка земя със стопанска постройка за около 100 хил. лв в съседното село. Три часа след задържането им жертвата на измамата имала промила алкохол в кръвта си. Измамниците й предложили да и заплатят капаро от 1000 лева за имота, единият се представил за нотариус. Впоследствие имали намерение да допишат две нули и да представят документа като сделка.

Групата измамници, сред които баща и син е била известна на полицията с още 4 случая, разказа инспекторът. Преди година срещу същите хора е образувано дознание, но те не са осъдени до момента и са продължили да мамят. Те предварително проучвали хората и избирали самотно живеещи и имотни, инвалиди и зависими от алкохола. В продължение на месец им правели малки подаръци и им демонстрирали внимание.

Инспектор Радев работи в системата от 5 години само в икономическа полиция. Приза полицай на ноември получи инспектор Николай Кулев за бързото разкриване на жестокото убийство на Неделя от Горно Александрово.

Приза полицай на ноември получи инспектор Николай Кулев за бързото разкриване на жестокото и по особено мъчителен начин убийство на 77 годишната самотно живееща Неделя Славова Железчева от Горно Александрово от ромска банда крадци на кабели и метали. Задържаните са двама с постоянен адрес, а непълнолетното момче, което е било с тях е ситуирано като свидетел. Единият е направил самопризнание. Осигурени са веществени доказателства. Физическият убиец на жената е познавал обстановката, защото тя често го викала да й цепи дърва. В нощта на убийството групата откраднала желязо в двора, жената ги отпъдила, но в последствие те се върнали уж да я убедят да не ги издава на полицията, защото тарторът имал условна присъда. Но те нахълтали грубо и директно заклали жената, заяви комисар Колев.

Инспектор Кулев от 2005 г. е в системата на МВР, бил е 2 год

Контрабандисти крали цигари от контрабандисти
netinfo
ини в икономическа полиция, след това в криминална и отскоро в криминалния сектор в областната дирекция.