ХVІ Национален фестивал на детската книга
ХVІ Национален фестивал на детската книга / Дарик Сливен

Шестнадесетото издание на Националния фестивал на детската книга ще бъде официално открит днес, от 10.30 часа в залата на ДТ „Ст. Киров” в Сливен в присъствието на патрона на събитието вицепрезидента Маргарита Попова.

От 11.30 до 12.30 часа на откритата сцена на пл. „Х. Димитър” ще се проведе забавна игра с награди под надслов „Кажи ми любимото си стихотворение”, а на бул. „Цар Освободител” ще има базар за книги.

В 12.00 часа в ХГ „Д. Добрович” ще бъде открита изложба-илюстрации на художника Борис Стоилов – носител на Националната награда „К. Константинов”, категория „Илюстратори”.
Камерната зала на ДТ „Ст. Киров” е домакин на няколко премиери - от 12.30 часа е представянето на книгата „Шишарко” на Петър Петров. В 13.30 часа започва представянето на книгата „Дондарион Мрачния и Тъмната гора” на Диляна Крусева; в 14.30 часа е премиерата на „Славни слънчогледови случки” на Нели Маргаритова, а от 15.30 часа ще бъде представена книгата на Павлина Павлова „Полет с невидими криле”.

За 13.30 часа в РБ „Сава Доброплодни” е насрочено началото на кръгла маса с международно участие на тема „Децата и четенето – между традицията и електронната книга”.  В 17.00 часа в зала „Май” ще бъде открита изложбата „Театрални кукли на любими литературни герои”. Ще бъдат наградени отличените участници в ІІІ Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими театрални герои – Сливен 2014.

От 17.30 до 19.00 часа на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър” ще има концерт и среща с автори – гости на фестивала.

В 19.00 часа в залата на Държавен куклен театър – Сливен започва представлението „Ние, врабчетата” на Столичен куклен театър.