дарение
дарение / община Стралджа
 Коледната благотворителна кампания на БМЧК „Подари усмивка“ предизвика в Стралджа безброй последователи. Доброволците  от Червения кръст  събраха 691,19 лева.
   
Акцията е реализирана чрез подпомагане на социално уязвими деца от обществото. В предварителната подготовка на коледни картички и сувенири се включиха всичките 24 доброволци, свои експонати дариха и децата от Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ –Стралджа. Само в рамките на една седмица подготвените картички и сувенири бяха предложени за разпродажба в СУ“П.Яворов“, в общината и сред жителите на града.

 Не закъсня решението събраните средства да се предоставят на социално уязвими деца от града за лечение и задоволяване на техни основни потребности. Връчването на паричните подаръци стана в присъствието на Митко Филипов, директор на ОС на БЧК и кмета на общината Атанас Киров, които  приветстваха усърдието на младите червенокръстци, благодариха за поредната им благотворителна акция, постигнала такъв успех и отправиха пожелание да работят така всеотдайно и за в бъдеще.
Митко Филипов заяви „изключително сме горди, че вие сами инициирахте  и проведохте тази кампания, постигнахте значителен резултат предизвиквайки  съпричастността на обществеността на града. Благодаря за подкрепата на училищното ръководство  и партньорството от страна на община Стралджа “ Кметът Атанас Киров сподели “ инициативата е похвална, радвам се за вашия успех, благодаря ви , че се посвещавате на една полезна кауза и в нея успяхте да увлечете  толкова много хора.“

дарение
община Стралджа



Според Филипов това е една от най-големите събрани суми  от кампания на БМЧК в цялата област, а клубът в  Стралджа е един от най-дейните.

Дани, Силвия и Мая, като представители на БМЧК, имаха удоволствието да връчат сумата от 500 лв. на Тодорка Пашова, майка на 4 годишен Васил. Изборът на детето е направен след направена анкета и пълна подкрепа от целия клуб. Останалите 191,19 лв. бяха предоставени на Марияна Пенева, психолог от ЦОП, за 15 деца от центъра за закупуване на топли ръкавици, шапки, шалове и чорапи.