До 31 октомври се събират молби за помощи за отопление
До 31 октомври се събират молби за помощи за отопление / Дарик

Дирекциите „Социално подпомагане" от област Сливен продължават да приемат молби-декларации за отпускане на целеви помощи за отопление. До 6 октомври приетите молби са общо 6 902 за четирите общини на областта. Най-много са от община Сливен - 3 830, община Котел -  1 881, община Твърдица - 668, община Нова Загора -  523. От подадените до момента молби-декларации са обработени 6 371. Отпуснати са 5 703 целеви помощи. Издадените заповеди за отказ са 668.

Целевата помощ за отопление за сезон 2011-2012 г. е в размер на  57,92 лв. месечно и се отпуска за период от пет месеца. Молби-декларации се приемат в Дирекции „Социално подпомагане" по постоянен адрес на лицата или семействата, като крайният срок за подаването им е 31 октомври 2011 г.

В молбата-декларация задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. При отопление с електроенергия и топлоенергия към молба-декларацията се прилага и последната платена фактура. Право на помощта имат лица и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молба-декларацията  е по-нисък или равен от  диференциран минимален доход за отопление в съответната целева група и отговарят на условията на чл.10 и чл.11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.