Димо Станков стана председател на Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници в община Сливен
Димо Станков стана председател на Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници в община Сливен / Дарик Сливен, архив

Кметът на село Крушаре Димо Станков бе избран за председател на Управителния съвет на Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници в община Сливен. Изборът се състоя на годишно-отчетното събрание на Сдружението. Кметът на Гавраилово Димитър Андреев беше преизбран за председател на контролния съвет.

Гости на събранието бяха кметът на общината Кольо Милев, секретарят на общината Станка Тачева и председателят на постоянната комисия по местно самоуправление и развитие на населените места в общинския съвет Илия Стоев.

Кольо Милев изрази готовността си да стане член на Сдружението и прикани кметове да бъдат по-активни в диалога с общинската администрация.

Отчет за дейността на Управителния съвет и на Контролния съвет за периода от 2009 до 2011 година направиха досегашните председатели Николай Колев /бивш кмет на гр. Кермен/ и Димитър Андреев.

В сдружението бяха приети нови 20 кметове на кметства  и кметски наместници. Беше избран нов Управителен съвет, в който влизат Димо Станков /с. Крушаре/, Радослав Кутийски /с. Самуилово/,  Стоян Вълков /с. Злати войвода/, Анка Друмева /с. Старо село/ и Веселина Калчева /с. Тополчане/.

Дейността на Сдружението е насочена към развитие на местното самоуправление и регионалната политика.

Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници в община Сливен е учредено през 2007 година.