Детски футболен турнир по повод празника на град Болярово
Детски футболен турнир по повод празника на град Болярово / Общински пресцентър Болярово

Детски футболен турнир с участието на отбори от цялата Ямболска област бе организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Болярово по повод празника на града - Димитровден. Председателят на комисията Нина Терзиева, заедно с новоизбраният кмет на община Болярово и президент на футболен клуб „Ботев" Христо Христов откриха мероприятието на градския стадион на Болярово и пожелаха успех на участниците.

Пет бяха отборите на децата, включили се в атрактивната надпревара, два от които местни - на Болярово и Стефан Караджово. Останалите три отбора бяха от Стралджа, Чарган („Бакаджик") и Бояджик („Ураган").

След изтеглен жребий, всеки отбор игра срещу всеки. Караджовци загубиха от Чарган в първата среща с 0:10, а Стралджа се наложи над детския отбор на играещите във „В" група „Ураган" с 4:2. Боляровският отбор победи другите момчета от общината - караджовци с 6:0, а чарганските футболисти се наложиха над малките „Урагани" с 4:0. В третите срещи стралджанци победиха боляровските домакини в оспорван двубой с 3:2, а малките бояджишки футболисти победиха караджовските момчета със 7:0.

В последните и решаващи срещи стралджанци и чарганци завършиха наравно - 2:2, а боляровци загубиха от „Ураган" с 0:3.

Всеки отбор получи грамота и футболна топка от председателят на МКБППМН Нина Терзиева. Шампиони на турнира станаха „Ураган" - Бояджик, втори останаха „Стралджа", трети - „Бакаджик" - Чарган, четвърти боляровци и последни момчетата от Стефан Караджово.