13-годишен прострелян със стоп-патрон при полицейски екшън
13-годишен прострелян със стоп-патрон при полицейски екшън / netinfo

13-годишно момче от ромския  кв. „Шести" е било простреляно със стоп-патрон от полицай при екшън, разиграл се вчера в Нова Загора, съобщиха от Областна дирекция на полицията в Сливен. Случката започнала около 16 ч. на 11 ноември, когато в Районното управление в Нова Загора е получен сигнал от пункт за изкупуване на цветни метали, че двама роми се опитват да продадат крадени метали.  

При извършената проверка от автопатрулен екип е установено, че 21-годишен мъж  от казанлъшкото село Ръжена и 13-годишно момче от Нова Загора предават в пункта винкелови парчета и две метални стълби, откраднати от нефункционираща лимонадена фабрика в Нова Загора. Полицаите разпоредили на двамата да натоварят откраднатите вещи в каруцата, с която са се предвижвали и да последват полицаите в управлението за изясняване на случая. При придвижването им към полицейското управление обаче извършителите направили опит да избягат и при започналото преследване, въпреки предупрежденията, че срещу тях ще бъдат използвани помощни средства или оръжие, двамата не са се подчинили и са блъснали полицейския автомобил с каруцата, уточняват от полицията. При удара патрулната кола попаднала в отводнителна шахта без капак и остава на място.

При възникналата ситуация главен полицай от управлението в Нова Загора с инициали Н.Р. е произвел изстрел със служебния си пистолет и е наранил със стоп-патрон в гърба 13-годишното момче.

Въпреки това момчето успяло да избяга със съучастника си и двамата се скрили в кв."Шести". По-късно пострадалият е потърсил медицинска помощ в болницата на Нова Загора, където е установено, че нараняването му е повърхностно и няма опасност за живота му.

Стойността на вещите - предмет на кражбата е в процес на изясняване. Уведомена е Районна прокуратура - Нова Загора. 21-годишният крадец е задържан за 24 часа.  Образувано е бързо полицейско производство.