Жена от защитено жилище се натрови в Търговищко
Жена от защитено жилище се натрови в Търговищко / netinfo

26-годишна жена, с интелектуални затруднения от защитеното жилище в с.Лиляк, община Търговище, бе приета в болница, защото е погълнала ацетон. Виждайки че се държи за стомаха и не се чувства добре, персоналът е реагирал бързо и своевременно е потърсена медицинска помощ. Жената е качена на дежурния автомобил и е настанена в многопрофилната болница в Търговище. Направена и е промивка, в момента е под наблюдение, няма опасност за живота и.

Според зам.-кмета Йовчо Йовчев, в чийто ресор е защитеното жилище, жената е погълнала лакочистител. Той уточни, че това е инцидент, че момичетата имат право да ползват гримове и лак, че идеята е именно те да започнат се чувстват като всички останали и да се справят с живота сами, макар и с помощ.

Три са жените, живеещи в защитеното жилище в с.Лиляк. Настанени са преди седмица. Преди това са живели в друго подобно място в Търговище, но според Йовчо Йовчев там не са получили важни знания за справяне с живота. Той поясни още, че защитеното жилище в Лиляк в момента е в карантинен период, настанените там все още се приспособяват към условията на живот, близки до тези във всяко семейство.

Още 5 младежи от дом “Св. Мина” в с.Стража ще бъдат прехвърлени в Лиляк. Но процедурата много се бави по юридически причини. “Нужно е решение на родителите и други документи, за съжаление много бавно и трудно стават нещата” – каза още Йовчев.