Задържаха баща и син при опит за кражба
Задържаха баща и син при опит за кражба / Дарик-Шумен, архив

Баща и син са били задържани при опит за кражба на метална конструкция от вилен имот в землището на село Дибич. Това съобщават от полицията в Шумен.

Сигнал в полицията подал собственикът - мъж на 50 години. Минути преди това му се обадил съсед, който го информирал, че двама мъже къртят входната врата на вилата му. На място веднага пристигнал патрулен екип.

"Апашите" направили опит да избягат, но са задържани от полицейските служители. Установена е самоличността им, 58-годишен мъж и сина му на 36 години. Двамата са известни на полицията с множество кражби. Задържани са в полицейското управление за срок от 24 часа. Образувано е незабавно производство.

Полицаите, разкрили и кражба на домашна ракия, буркани със зимнина, плеър, дърводелски инструменти и ъглошлайф . Вещите били задигнати от частен дом в село Каменяк. След бързи действия на полицията извършителите са установени. Това са двама младежи на 23 и 25 години от Каменяк. По-младият от тях през декември миналата година е осъден на 5 м. лишаване от свобода със срок на изпитание 3 г. , а 25-годишния е познат на полицията с кражби предимно на ел. кабели. Двамата са разпитани. Образувано е досъдебно производство.

Задържан е и друг крадец, задигнал 20 чувала царевица от постройка край село Градище. Той е на 41-години от същото село. Започнато е досъдебно производство.