Ученици от Шумен преминаха успешно обучение по онлайн безопасност
Ученици от Шумен преминаха успешно обучение по онлайн безопасност / снимки: ОД на МВР-Шумен

Шестокласници от III ОУ „Димитър Благоев" получиха сертификати и значки след успешно преминато обучение за онлайн безопасност, информират от пресцентъра на шуменската полиция. Отличията бяха връчени от началника на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов.

Учениците , които са и участници в Детска полицейска академия, научиха кои са най-често срещаните опасности в интернет и какви са начините за тяхното предотвратяване. Отрядът „Киберскаути" ще предаде получените знания на своите връстници.

Ученици от Шумен преминаха успешно обучение по онлайн безопасност
netinfo

Успоредно с учениците с програмата бяха запознати и учителите. Преди и след началото на обучителната програма, с лектори от Фондация" Приложни изследвания и комуникации", всички ученици попълниха анкетни карти. Оказа се, че в края на двудневния период информираността за най-големите рискове на децата в интернет пространството е в пъти повече. Учениците са готови да помагат със съвети на своите връстници - как и от кого да потърсят помощ, когато попаднат в рискова ситуация.

Организатор на образователната кампания е Министерството на вътрешните работи с финансовата подкрепа на Теленор България. На 9 февруари 2016 година при отбелязване на Деня за безопасен интернет министърът на вътрешните работи ще връчи награди на киберскаути, които предложат най-оригиналната и полезна дейност за информиране на най-честите прояви на рисково поведение на деца в интернет.