Стартира кампания по силанизиране на първите постоянни зъби на децата в Шумен
Стартира кампания по силанизиране на първите постоянни зъби на децата в Шумен / zdravencatalog.com

Петата кампания за укрепване на първите постоянни зъби на децата от 6 до 9 години ще стартира в Шумен на 26 октомври. Тя се провежда в рамките на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. за периода 2015-2020 г. на Министерството на здравеопазването.

При силанизирането се нанася профилактично покритие на първите постоянни зъби на децата. Идеята е да се направи гладка дъвкателна повърхност на тези зъби, така че да се елиминира зъбния кариес като се създава бариера между зъба и бактериите, които го причиняват. То ще се осъществява от лекари по дентална медицина и ще продължи до 26 ноември в цялата страна, като е безплатно за родителите.

Специалистите по дентална медицина, които работят по тази кампания в област Шумен са 8:
Д-р Виолета Алексиева
Д-р Надежда Янкова
Д-р Минка Чалъкова
Д-р Димитричка Василева
Д-р Росица Енчева
Д-р Венцислав Баев
Д-р Недялко Недялков
Д-р Валентина Вълчева
Д-р Димчо Димов

Всеки родител, който желае да се възползва от тази възможност, може да получи допълнителна информация на безплатен телефон 0800 1 45 46 и от интернет страницата на www.oralnaprofilaktika.bg

За допълнителна информация и съдействие: д-р Виолета Алексиева - регионален координатор за област Шумен, на тел. 054/82 13 83 (след обяд); GSM 0878 72 86 76 и 0897 94 39 05.