/ iStock
47-годишна жена от Шумен е спасена, след като се подхлъзнала и паднала в силно пресечена местност в природния парк „Шуменско плато“ в събота, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  

Спасителната операция, близо до скалния венец над Дивдядовските скали, е осъществена от тактически инспектори от сектора “ Специални тактически действия“ и колегите им от шуменската пожарна - инспектор Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл. инспектор Валентин Василев. 

На 6 април, минути след 19:00 ч., в дежурната част на Областната дирекция на МВР е приет сигнал за жена, която паднала до пътека, в непосредствена близост до пропаст над скалите над шуменския квартал "Дивдядово". Минути по-късно спасителните екипи се срещат в района на инцидента, разделят си района и го обхождат, следвайки получените джипиес координати.

Проведен е допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че тя е в безпомощно състояние, захваната за храст, на метри от пропастта. Осигурен с екипировка и чрез алпийски способ, инспектор Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от пожарникарите, жената е спасена.

„Въпреки силния шок, в който била 47-годишната жена, тя успяла да благодари на спасителите си за успешния край на операцията“, отбелязва говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Станимир Савов/БТА