Детски площадки също са пострадали от бурята
Детски площадки също са пострадали от бурята / dariknews.bg
Строшени дървета и стъбло, както и пострадали коли са само част от равносметката след снощната буря в Шумен. 

Красимир Косев, гл. специалист „Превенция и дейности по защита на населението“ в Община Шумен, заяви, че са получени повече от 40 сигнала за паднали дървета и кабели.

ВСИЧКИ СНИМКИ ТУК

Най-много са пораженията в северозападната част на града, а работници от общинските предприятия са работили до 24 часа, за да осигурят проходимостта на улиците.
 

Пораженията след бурята в Шумен

Публикувахте от Darik Шумен в 26 юли 2017 г.

Косев поясни, че в момента работят по почистване на клоните и улиците, както и на водосъбирателните шахти, за да не се стигне до наводнения при нови валежи, обясни той.

Разчистването продължи и през деня
dariknews.bg

 
Специалисти от Община Шумен правят оглед на детските площадки, които са засегнати от бурята.

Градушка като орех падна в Шуменско, бурята строши дървета (СНИМКИ)

В Шумен най-пострадали са районите около улиците „Кирил и Методий“, „Ген. Столетов“, „Васил Друмев“, „Васил Априлов“ и кварталите „Гривица“ и „Боян Българанов“.  Бурята е пречупила клони от върха на огромна липа в двора на Детска градина „Латинка“ на улица „Любен Каравелов,  които са се преплели в короната на дървото. Мястото е обезопасено и в момента се предприемат мерки за тяхното отстраняване.

Детски площадки също са пострадали от бурята
dariknews.bg

Късно снощи пътят между селата Царев брод и Велино е бил наводнен и непроходим за няколко часа. През нощта водата се е отекла и отсечката вече е отворена за движение.

Разчистването продължи и през деня
dariknews.bg


В Царев брод е паднала градушка с размерите на яйце, като има данни за нанесени поражения по няколко покривни конструкции, остъкления на къщи и автомобили.
 
По информация на дежурните в общините без ток са село Войвода в община Нови пазар и село Вълнари в община Никола Козлево, поради наводнени трафопостове след снощните валежи в региона. Екипи на „Енерго Про“ работят за отстраняване на авариите.

Поради същата причина-наводнен трафопост снощи без ток е било и село Изгрев в община Венец, но там електрозахранването вече е възстановено.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.