/ Dariknews.bg
Силна буря се разрази малко преди 21 ч. в Шумен. Силни пориви на вятъра, дъжд и градушка превзеха улиците на града.

ВСИЧКИ СНИМКИ ТУК
 

Силен дъжд нанесе щети
netinfo


Над 50 сигнала са получени за паднали дървета  в кв. Боян Българанов, в района на МБАЛ- Шумен, за скъсани кабели, за паднали дървета върху автомобили, ламарини, непроходими и наводнени улици в целия град.

Проверяват се сигнали за закъсали автомобили в града. Няма сигнали за бедстващи хора. Два са получените сигнали за наводнения в къщи в града. Екипи на пожарната работят поетапно за отстраняване на проблемите, възникнали след бурята.

Силният вятър и дъжд с градушка причиниха щети
dariknews.bg


Получени са съобщения за наводнени мази в жилища в града. Със заповед на кмета на Община Шумен на терен са дежурни екипи, които работят по почистването на пътните артерии и  съдействат при почистване на паднали дървета и клони. От полицията призовават водачите на автомобили да шофират изключително внимателно. Ако не е наложително пътуването им да изчакат да се нормализира пътната обстановка.

Градушка с размерите на орех е паднала в шуменското село Царев брод
dariknews.bg


Жителите на Царев брод сигнализират, че там е паднала градушка с размер на яйце. Преди минути е получен сигнал за скъсани жици в селото, то е без ток в момента.

В близкия до Царев брод шуменски квартал "Макак" също е паднала градушка с респектиращи размери. 

Страховита градушка е паднала и в кв. "Макак"
Теодора Христова


Счупени мигачи и фарове и огледало по колата,а гледката в двора беше страшна всичко от асмите беше на земята стоят празни пръчки, описва щетите нашата читателка Теодора Христова. По пътя от Макак до Шумен има много счупени клони и паднали дървета, казва тя.
 
 

Разчистване след бурята

Публикувахте от Darik Шумен в 26 юли 2017 г.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари