баскет 3х3
баскет 3х3 / dariknews.bg
Женският отбор на ШУ с 4-то място

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" триумфира с титлата на 6-тото държавно студентско първенство по баскетбол 3х3. На финала те победиха Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" с Янко Янков в редиците си.

3 дни студентски баскетбол в Шумен (СНИМКИ/ВИДЕО)

В състава на студентите, отстъпили достойно на победителя, бяха докторант Янко Янков, Андрей Иванов, Делян Делчев и Станислав Димитров от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ в Педагогическия факултет. Янко Янков и Андрей Иванов завоюваха втори места, съответно в конкурсите по стрелба и за забивки.

Трети остана отборът на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"
 
 
ДСП Баскет 3х3 Финали

Антонио Станков и неговия Великотърновски университет триумфираха с титлата на държавното студентско първенство по баскетбол 3х3. На финала те победиха Шуменски университет с Янко Янков в редиците си. Част от отбора на ШУ бе и Андрей Иванов, но за съжаление той не успя да вземе участие във финалите поради ангажименти с отбора на Ямбол в НБЛ. Вижте най-запомнящите се моменти от финалите през днешния ден.

Публикувахте от Баскетболен клуб Шумен в 18 март 2017 г.

Женският отбор на нашия ВУЗ пък зае четвърто място. Момичетата бяха в състав: Николета Димитрова, Мирела Тодорова, Ася Кръстева и Айлин Ахмедова от същата специалност.

Първенци отново станаха представителите на ВТУ ""Св. св. Кирил и Методий", следвани от отбора на Националната спортна академия, а на трето място остана Софийски университет "Св. Климент Охридски".
 
 
ДСП Баскетбол 3х3 Финали Жени

Разбира се, не сме забравили дамите. Както при колегите си от Великотърновски, така и дамите от този университет се представиха най-добре и грабнаха първото място. На финала надиграха НСА след страхотна и много оспорвана до последния момент игра.

Публикувахте от Баскетболен клуб Шумен в 19 март 2017 г.


Водачът на отборите – мъже и жени, е доц. Теодора Симеонова от катедра „Теория и методика на физическото възпитание и спорт“. Тя се надява студентите да защитят по същия достоен начин честта на университета на предстоящия международен форум в град Сплит, за който се класираха.

Шуменският университет получи почетен плакет от Асоциацията за университетски спорт за своя принос и подкрепа в развитието на студентския спорт.

ВИДЕО: БК "Шумен"