С научен форум отбелязваме годишнината от откриването на Артилерийското училище
С научен форум отбелязваме годишнината от откриването на Артилерийското училище / netinfo

С традиционната годишна Научна сесия на Военния факултет „Артилерия ПВИ и КИС" в Шумен започна честването на 65-годишнината от основаването на Артилерийското училище и 62 години от преместването му в града. Гости на официалното откриване на форума бяха кметът на Шумен Красимир Костов и областният управител Венцислав Венков.

Научната конференция е организирана от Факултета в Шумен, Министерство на отбраната и Центъра към НАТО за управление при кризи, като участие ще вземат представители на висшите военни училища в страната, както и от частния сектор.

С научен форум отбелязваме годишнината от откриването на Артилерийското училище
netinfo

Конференцията ще продължи със заседания по 5 научни секции. По-късно днес предстои откриването на обновен кабинет в Корпус 25 на Факултета, а след това ще бъде открита и новата зала за временни изложби към музея на шуменския гарнизон.

На територията на Факултета ще бъде открита и паметна плоча, по повод установяването на Артилерийското училище в Шумен, събитие станало през 1951 г.

„Днес Факултетът е основно звено от Националния военен университет, което се утвърждава всяка година. Тук обучаваме не само курсанти, но и всички специалиста в сектор „сигурност и отбрана", коментира деканът на шуменския военен факултет полк. Нелко Ненов.