Приемат с общообразователен тест във Военното училище в Шумен
Приемат с общообразователен тест във Военното училище в Шумен / netinfo

От тази година приемът във факултет "Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ "Васил Левски" в Шумен се осъществява и чрез общообразователен тест, включващ основни въпроси по математика, география, история и български език и литература, съобщи пред журналисти по-рано днес деканът на факултета полк. инж. доц. д-р Сашо Евлогиев. Той припомни, че до момента кандидат-студентите са се явявали на изпит по математика, а от две години и на география и история.

По думите му срокът за кандидатстване тази година е удължен до 30 септември, като с решение на Националната агенция за оценка и акредитация местата за студенти ще бъдат със 120 повече от предходната - 80 от тях за бакалаври и 40 за магистри.

Факултетът "Артилерия, ПВО и КИС" в Шумен предлага 4 акредитирани специалности: "Комуникационна техника и технологии", "Компютърни системи и технологии", "Компютърни технологии за проектиране" и "Административна и информационна сигурност". Учебното заведение разполага с добра материална база с общежития, спорни съоръжения и столова, възлизащи средно на 150 лева месечно на студент. Семестриалната такса от 100 лева пък е на границата на минималните държавни изисквания.