Подготовката за извънредния вот в Търговищко върви по график
Подготовката за извънредния вот в Търговищко върви по график / Пресцентър областна администрация - Търговище

Подготовката за изборите в област Търговище върви по график. До момента няма установени сериозни проблеми. Това докладваха от Районната избирателна комисия, Областната дирекция на МВР, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" (ОУ ПБЗН) и Общинските администрации по време на днешното заседание, което се проведе при областния управител на Търговище Севда Ерменкова.
Полицията, ОУ ПБЗН и Общините са извършили проверки на помещенията, в които ще бъдат разположени Секционните избирателни комисии на 5 октомври. Организирано е приемането и предаването на бюлетините и изборните книжа. Предстои обучение на членовете на комисиите.
От ОД на МВР Търговище напомниха, че ще бъде извършена проверка на техническата изправност на моторните превозни средства, които ще се използват при изборния процес. Ще се следи водачите да не са употребили алкохол, а автомобилите да не са претоварени с по-голям брой пътници от допустимото.
Осигурени са нужните наряди за охрана на секциите и всички дейности по провеждане на изборите.
Пред ръководството на РИК беше поставено искането на медиите за осигуряването на информация в изборния ден, което ще се осъществи, при възможност, и чрез Областната администрация.