Наказателни постановления за над 16 000 лв. издаде Инспекцията по труда
Наказателни постановления за над 16 000 лв. издаде Инспекцията по труда / netinfo
276 нарушения са констатирали служители на Областна инспекция по труда в Шумен през месец април, след извършени общо 83 проверки. По постъпили жалби са били направени общо 9 проверки. Констатираните нарушения са свързани предимно с организацията на дейността за осигуряване на безопасни условия на труд, с безопасността и хигиената на труда, както и с трудовите правоотношения.

През месец април тази година са съставени 24 акта за установяване на административни нарушения. Влезлите в сила наказателни постановления са 15, на обща стойност 16 850 лв.

От 4-ти до 31-ви март са извършени общо 49 извънредни проверки на строежи. Спрени са 5 обекта и 8 броя работно оборудване. Съставени са 40 акта за установяване на административни нарушения. 11 от тях са на възложители на строежи, 5 на строители, 15 на длъжностни лица, 9 на работници /за това, че не са ползвали предоставените им предпазни каски, санкционирани са с по 50 лв./.

От 01-ви април до 30 края на месеца се провежда кампания “Подобряване на здравословните и безопасни условия на труд в предприятията за производство на пластмасови и каучукови изделия”, намиращи се в Шуменско. До вчера са извършени 12 проверки. Две от предприятията са прекратили дейността си за производство на пластмасови изделия

До момента общият брой на констатираните нарушения е 33.