Местан посочи реформаторите като сериозен проблем пред успешен мандат на правителството
Местан посочи реформаторите като сериозен проблем пред успешен мандат на правителството / снимки: Хрисимира Милкова

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че „Реформаторския блок" е сериозният проблем на кабинета на Бойко Борисов, за успешен мандат. В каолиновското село Пристое, където ръководството на ДПС присъства на събор за отбелязването на годишнината от възродителния процес Местан допълни, че реформаторите вече са загубили своята идентичност и че „Патриотичния фронт" ги поглъща като публичен образ. „Най-големият вътрешен проблем на Кабинета „Борисов 2" е точно това радикално, агресивно направление в политиката, представено от „Реформаторския блок", собствено на ДСБ в него, което все по упорито се приплъзва към националсоциализма", допълни лидерът на ДПС.

Местан посочи реформаторите като сериозен проблем пред успешен мандат на правителството
netinfo

Коментирайки изказването на Радан Кънчев, че ДПС трябва да бъде извадено от властта в традиционните си крепости Местан заяви, че Кънчев е ужасно клиширан политик. „На седмия месец от управлението да свириш на тази елементарна струна - ние се борим с универсалното зло ДПС и зад това да скриеш собственото си управленско безсилие едва ли заслужава толкова внимание", каза още Местан. По думите му, за реформи са необходими компетентност и публично доверие, което за реформаторите се изразява само с 23 мандата в Народното събрание.

Според председателят на ДПС, думите на Кънев за извеждането на ДПС от властта в регионите, където партията има силно влияние имат за цел да радикализират хората преди местните избори на есен. „Мисля, че местните избори ще зададат нови политически реалности, те ще дадат реална оценка, кой е реформатор, кой е деформатор и на кои партии обществото може да разчита", каза още Лютви Местан.

Местан посочи реформаторите като сериозен проблем пред успешен мандат на правителството
netinfo

Той коментира и здравният министър Петър Москов заявявайки, че при него маската на реформата е била най-добре нарисувана. „Този министър трябва да бъде оставен да се нареформира и от тук нататък неговият проблем не е ДПС, а лекарите и въобще работещите в системата на здравеопазването, те ще усетят жилото на псевдореформите му", подчерта още Местан. Според него, колкото по-рано основният субект на властта - ГЕРБ разбере, че носи два воденични камъка на шията си /"Патриотичен фронт" и „Реформаторски блок"/ ще бъде по-добре за управлението.