Кметът на Хитрино и кандидат-депутати от ДПС направиха първа копка по проект
Кметът на Хитрино и кандидат-депутати от ДПС направиха първа копка по проект / netinfo
Кметът на Хитрино и кандидат-депутати от ДПС направиха първа копка по проект
63716
Кметът на Хитрино и кандидат-депутати от ДПС направиха първа копка по проект
  • Кметът на Хитрино и кандидат-депутати от ДПС направиха първа копка по проект

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил и кандидат - депутатите от ДПС в 30 многомандатен избирателен район - Шумен Христо Бисеров, Хамид Хамид и Бюнемин Хасан направиха първа копка по проект за реконструкция на пътни участъци в три села от община Хитрино.Той е на стойност над 1 700 000 лв. По него ще се възстановят главните улици в селата Трем, Калино и Рзвигорово с обща дължина от близо 3 км., ще бъдат обновени и тротоарни настилки с обща площ от близо 8 000 м².Срокът за изпълнение е 4 месеца.

„Този ден е радостен за всички ни, но е най-радостен за мен и моя екип, защото сме на път да реализираме още един сериозен проект, за който сме работили в годините", заяви кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил. Той даде за пример отремонтираните вече пътни участъци между селата Живково и Иглика, пътят до село Близнаци и други.
„Ако това правителство на ГЕРБ беше по-благосклонно към нас, ако нямаше тази завист в тях към нашите общини, тези села, за които сега говорим щяха да са 10, а участъците в километри -над 50", каза още Исмаил. Той допълни, че община Хитрино е внесла проекти за над 26 млн. лв. , но те са били отхвърлени единствено поради основание, че няма средства.

Нуридин Исмаил заяви, че след 12 май община Хитрино ще има народен представител в следващия парламент, визирайки третият в листата на движението Бюнемин Хасан, който е зам.-кмет на общината.

„Ние -„Движението за права и свободи" сме грижовна партия", заяви пред присъстващите по време на първата копка водачът на листата на ДПС Христо Бисеров. „Ние, когато управляваме намираме начин, както да има пари за инвестиции и проекти, така да има пари и за индексация на пенсии и увеличение на заплати. Прехвалените магистрали на г-н Борисов са 111 км., а по времето на тройната коалиция - 121 км.", каза още Бисеров.

По думите му, срещу магистралите на Борисов стои 5 лв. увеличение на пенсиите за 4 години, а при управлението на тройната коалиция освен, че са се строяли магистрали, пенсиите са били увеличавани всяка година, имало е и 13-та пенсия и заплата. „Значи може и така - да има пари за инвестиции, но да има пари и за хората. Вярваме, че хората сравняват кой как управлява. Имаме очи да се изправим и да кажем, искаме подкрепа срещу това даваме инвестиции, работа и грижа за хората", добавиоще Христо Бисеров

Той изрази увереност, че 12 май ще бъде успешен ден за българската демокрация.