Арест и акт за шуменец, нарушавал обществения ред и опитал да удари охранител
Арест и акт за шуменец, нарушавал обществения ред и опитал да удари охранител / netinfo

Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е съставен на 27-годиишен шуменец, който нарушавал обществения ред и направил опит да удари охранител от частна фирма, информират от полицията.

Вчера около 04:50 часа сутринта в дежурната част на полицията бил получен сигнал за възникнал скандал пред павилион за цигари между охранители на частна фирма и група младежи. На място бил пратен полицейски екип, който изяснил, че служителка в търговския обект подала сигнал чрез паник бутон към охранителната фирма. Малко преди това отказала да обслужи младежи , които били във видимо нетрезво състояние. Те извадили техен алкохол, поставили го върху фризер за сладолед пред търговския обект и започнали да пият.

След подадения сигнал в охранителната фирма на място пристигнал екип и единият от младежите направил опит да удари охранител с метален кош за боклук. Държал се агресивно, отправял обиди. Били му поставени белезници, и малко след това като пристигнал и полицейски екип бил предаден на униформените. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест.