Алкомет АД дари нова апаратура на шуменската болница
Алкомет АД дари нова апаратура на шуменската болница / netinfo

„Алкомет" АД направи поредно дарение на многопрофилната болница в Шумен. Лечебното заведение получи нов биохимичен анализатор, който ще се използва от клиничната лаборатория.

Дарението, което е на стойност от близо 70 000 лв. и бе връчено по-рано днес лично председателят на надзорния съвет на „Алкомет" Фикрет Индже.

Апаратът, произведен от американска компания, е ново поколение с ниски експлоатационни и ремонтни разходи по поддръжката. Той притежава едно от най-широките менюта и всички най-актуални показатели в областта на биохимичния анализ, използва до няколко пъти по-малко количество реактив и постига изключително ниска себестойност на резултата, не изисква допълнителен еднократен пластмасов консуматив при работа - работи с постоянни кварцови кювети.

"Алкомет" АД дари нова апаратура на шуменската болница
netinfo

Директорът на болницата д-р Атанас Атанасов благодари за дарението. „Благодаря за човечността, която за пореден път по безапелационен начин проявявате. Уверявам ви ,че дарената апаратура ще бъде използвана професионално в полза на пациентите", каза още д-р Атанасов.

Фикрет Индже заяви, че е сигурен, че екипът на болницата в Шумен ще продължи да се грижи по възможно най-добрия начин за пациентите. „Ще направя всичко което мога, за да продължи нашето партньорство и в бъдеще", каза още Индже, допълвайки, че се надява българското здравеопазване да достигне нивото на европейското.

Началникът на клиничната лаборатория д-р Галина Радева също благодари за новата апаратура. Тя обясни, че сега екипът на лабораторията ще има възможност вече едновременно да обработва 80 проби, от които 22 спешни.