7 нови коли ще закупи Община Шумен
7 нови коли ще закупи Община Шумен / netinfo

7 нови автомобила ще закупи Община Шумен, става ясно от информация на сайта на администрацията. Ясни са вече победителите в обществената поръчка, обявена за закупуване на 10 нови автомобили. Вместо 10 обаче новите коли ще са 7, тъй като никой от участниците в процедурата не е дал предложения за 3 нови микробуса, които трябваше да бъдат за Центъра за настаняване от семеен тип, Центъра за социална рехабилитация на хора с физически увреждания и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

Местната администрация ще закупи 4 автомобила „Дачия Логан", нужни за Общински медиен център, „Общински жилища и имоти" и Отдел „Чистота" и Дирекция „Образование и наука". „Дачия Дъстър" ще има за Домашния социален патронаж и за Дома за стари хора. Фирмата, която ще достави колите е вносителя на румънската марка „Алианс Ауто Варна", като стойността е по 12 242 лв. за всеки от „Логан"-ите и 16 815 лв. за всеки от „Дъстър"-ите.

Фирма „Венци Шумен", дистрибутор на „Тойота" е спечелила поръчката за автомобил за Областен информационен център. Срещу 24 018 лв., осигурени от европроект, ще бъде закупена новата кола за ОИЦ.