Златното сърце омайва децата в театъра
Златното сърце омайва децата в театъра / netinfo
"Златното сърце" омайва децата в театъра
66804
"Златното сърце" омайва децата в театъра
  • "Златното сърце" омайва децата в театъра

Русенският драматичен театър започва новия творчески сезон с премиера. Това е спектакъла „Златното сърце” от Евгения Явашева, по приказката „Златка, златното момиче”. Постановката и драматизацията са на актрисата  Евгения Явашева. Костюмите са изработени в Професионална гимназия по облекло

„Недка Иван Лазарова”. Сценографията е на Цанко Цанев, музиката на  Пламен Мирчев – Мирона, текста на песните на Мая Ангелова, със специалното участие на оперния певец Венцислав Анастасов като гласа на Дракона.

Участват още:

Грета - Надя Банчева

Берта - Цветана Радушева

Ема - Евгения Явашева

Ричард - Иван Самоковлиев

Магьосница Тapа – Татяна Цветкова

„Златното сърце” е пиеса на актрисата Евгения Явашева по мотиви на приказката „Златка, златното момиче”. На сцената оживяват героите – семейството на Грета и Ричард и двете им дъщери Ема и Берта. Две коренно различни като характер момичета, които изживяват чрез приказния сюжет пътя до доброто и уважението към другите. Един път, изпълнен с изпитание на техните човешки качества и действия. Спектакълът е наситен с много магия и приказна очарователност.

Началото е в 19 ч. в камерна зала "Слави Шкаров".

Чуйте повече за постановката от Евгения Явашева, Надя Банчева, Мая Ангелова и директорът на гимназията по облекло Диана Иванова.