Вицепремиерът Ивайло Калфин открива международна среща по ерготерапия
Вицепремиерът Ивайло Калфин открива международна среща по ерготерапия / Дарик Русе, Искра Георгиева, архив

113 преподаватели и 130 студенти ще участват в 21-та годишна среща на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование, която започва на 22 октомври в Русенския университет. В събитието ще се включат представители на 63 висши училища от 20 европейски страни, както и от Канада. Сред участниците ще бъдат президентът на Съюза на ерготерапевтите за европейските страни Стефани Зенгер и вицепрезидентът на Световната федерация по ерготерапия Саманта Шан.

На откриването ще присъства вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.  „Русенският университет е единственият в България, който обучава студенти по ерготерапия в чистия вид на специалността. Тя е призната от Европейската мрежа по ерготерапия и акредитирана от Световната федерация по ерготерапия“, съобщи доц. д-р Лилия Тодорова, зам.-декан на Факултета по обществено здраве и здравни грижи.  Специалността „Ерготерапия“ в Русенския университет е създадена през 2006 година и до момента са завършили 6 випуска, които се реализират в областта на социалните услуги в България и Европа.

След откриването на 21-та годишна среща на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще продължи деловата си работа с академичната общност.

От 10:15 часа в Зала 2 на Канев Център ще се проведе среща на министъра със студенти, приключили/ провеждащи практическо обучение в Дирекция „Регионална служба по заетостта“ гр. Русе и в други държавни институции по проект „Студентски практики“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“.