Весела ваканция за децата от Центъра за обществена подкрепа на Каритас
Весела ваканция за децата от Центъра за обществена подкрепа на Каритас / Дарик Русе, архив

През пролетната ваканция децата от проект „Близо един до друг”, както и малките клиенти на Центъра за обществена подкрепа на Каритас Русе няма да скучаят, а ще станат част от весел празник. В сряда и четвъртък децата ще участват в спортни игри и състезания на открито, както и в карнавал на мечтите. Всичко това ще се случи в часовете между 12:30 и 15:00 в Парка на младежта.

Преди обяд в четвъртък децата ще се запознаят с традициите на големия християнски празник Великден и ще боядисват яйца. По време и на двата дни в Парка русенци ще имат възможност да изпият по чаша ароматно кафе от кампанията „Кафе за помощ” на Каритас Русе, да поговорят с доброволци на благотворителната организация и ако имат желание да се включат в някои от игрите.

През пролетната ваканция ще бъдат обхванати над 35 деца от 2-ри до 4-ти клас, възпитаници на училищата „Ангел Кънчев”, „Никола Обретенов” и „Алеко Константинов”. С тях ще работят педагозите и доброволците на Каритас Русе заедно с доброволци от Християнски център „Живот на победа”.