Сдружение обяви конкурс за снимки на тема :47 усмивки
Сдружение обяви конкурс за снимки на тема :47 усмивки / dariknews, архив

Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун даде старт на нов проект наречен "47 УСМИВКИ". Целта е обществото да обърне внимание както към техните различни деца, така и към порасналите вече хора със Синдром на Даун. Да се помогне на обществото да приеме различните лица и да открие красотата им. За целта от сдружението търсят ентусиазирани професионалисти или любители с добри фотографски умения, които да представят техния поглед върху хората със Синдром на Даун. Това е най-често срещаната хромозомна аномалия, а статистиката показва, че 1 на 700 деца се ражда с този проблем.

Всеки може да се включи във фотографския проект. Ако сте професионален фотограф или просто обичате да снимате с качество, може да помогнете да бъде създаден възможно най-слънчевия албум с портретни фотографии на деца и възрастни със Синдром на Даун. Ако нямате близки или познати със Синдром на Даун, а искате да участвате в проекта, потърсете организаторите и те ще ви срещнат с вашите слънчеви модели.

Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун е единствената легитимна организация в България, която представлява децата и възрастните с най-честата генетична аномалия, но не разполага с достатъчно качествени български изображения на темата Синдром на Даун. Чрез проекта „47 усмивки” СРДСД ще обогати своя снимков фонд с професионални фотографии и ще може да защитава още по-добре интересите на всички хора със синдром на Даун.

Чрез качествени и вдъхновяващи фотографии, разпространявани на www.downsyndromebg.org, на страницата на Сдружението във Фейсбукwww.facebook.com/DownSyndromeBG, както и във всички медийни изяви, СРДСД ще популяризира идеята, че те са неразделна част от живота на всички хора в обществото ни и имат право да бъдат уважавани и обичани.

Финалните фотографии ще станат част и от благотворителни изложби, времето и мястото на които ще бъде допълнително оповестени.

Всеки, който желае да участва трябва да заяви участието си в конкурса до края на месец август. Записването може да стане на е-mail : cuny13@abv.bg или wergilija@abv.bg или на телефон 0894 443623