Румен Януаров и Виктор Боянджиу присъстваха на етноконцерта в Русе
Румен Януаров и Виктор Боянджиу присъстваха на етноконцерта в Русе / netinfo

Вчера се състоя концертът, организиран от коалиция "Обединение за Русе+НДСВ". Русенци се насладиха на българска, румънска и ромска народна музика. Събитието беше под надслов "Живеем заедно и в делници, и в празници".

Концертът продължи повече от част и се проведе с участието на деца от училището по изкуствата. Успоредно протече и дарителска акция, чието цел беше да събере средства за провеждането на международния конкурс "Франц Шуберт",чийто организатор е НУИ "Проф.Веселин Стоянов". От името на коалиция "Обединение за Русе+НДСВ" Румен Януаров направи дарение от 100лв.

Румен Януаров и Виктор Боянджиу присъстваха на етноконцерта в Русе
netinfo
Освен кандидат-кметът за Русе Румен Януаров, събитието почете и депутатът от румънския парламент Виктор Боянджиу.Виктор Боянджиу беше председател на окръжния съвет на Гюргево през периода 2000-2008г и заедно с Румен Януаров работиха по проекти за трансгранично сътрудничество докато Януаров беше Областен управител на Русе от 2001 до 2005 година.

Румънският депутат неведнъж е показвал симпатиите си към Русе, посрещайки няколко пъти Нова година у нас със семейството си. Той и първият председател на сдружението "Еврорегион Данубиус", където съучредител е и Румен Януаров. От създаването си през 2002г. "Еврорегион Данубиус" работи за решаване съществуващите общи и специфични проблеми на България и Румъния, за активизиране на традиционните икономически и културни връзки, тяхното координиране и формирането на общи интереси.