Обсъждат на кръгла маса деинституционализацията
Обсъждат на кръгла маса деинституционализацията / Дарик Русе, архив

Регионална кръгла маса, свързана с процесите на деинституционализация, които протичат на национално и регионално ниво ще се проведе в Русе. Форумът се организира по проект „Стратегическа деинституционализация и реформа на грижите за деца от 0 до 3 години” на британската организация „Надежда и домове за децата”, подкрепяща проект „Посока семейство” на Министерство на здравеопазването – България. Официален партньор на събитието е Областна администрация Русе по силата на областния координационен механизъм по деинституционализация, който се председателства от областния управител Стефко Бурджиев.

Официални гости на кръглата маса ще бъдат заместник-областният  управител на Област Плевен – Тошко Гетов и представители на Община Плевен, РДСП, ДСП, РЗИ и други институции и организации от Плевен. Русенските и плевенски експерти ще  обсъждат качеството на изпълнението на националните проекти за деинституционализация, както и  реализирането на новите социални услуги на практика в региона.

Официални презентатори на кръглата маса ще бъдат Татяна Дончева, директор на РДСП Русе, и Вяра Георгиева, началник отдел „Социални дейности“ на Дирекция „Социални и здравни дейности“ в Община Русе. Кръглата маса ще се проведе в залите на Регионален исторически музей.