Група за детски театър Камила участва в психодрама фестивал
Група за детски театър Камила участва в психодрама фестивал / netinfo

Русенската група за детски театър „Камила” участва във втория психодрама фестивал, който се проведе в Пловдив. Организаторите от фондация „Кентавър арт” за втори път предоставиха възможности за популяризиране на психодрамата и практическото приложение на този метод. Участваха психотерапевти, социални работници, педагози, и творци, които припознават психодрамата като успешна практика в професионалната си работа с хора.

Това издание на фестивала отвори по-широка врата за контакти и партниране между психодраматичната общност и други общности – освен основната програма организаторите вкараха в дневния ред на събитието и допълнителна и експериментална програма. Така участниците имаха възможност да се срещнат както с утвърдените д-р Давид Йерохам, д-р Пламен Димитров, д-р Надя Матеева, младите Ина Бранева и Мален Маленов, ексцентричния Стоил Атанасов, така и с експериментаторите Ани Йовкова и Светозар Димитров, които смесват  психодрамата с българския фолклор и аржентинското танго.

Точно в допълнителната програма се вмести и уъркшопът на Група за детски театър КАМИЛА “Направи ми приказка”. Илия Деведжиев и Анелия Пейчева застанаха срещу пихотерапевти, психолози и студенти, плениха ги със своите приказни карти, нарисувани от Огнян Балканджиев и в три академични часа ги водиха из света на приказката.

Уъркшопът съчетаваше три от добрите практики, проверени от КАМИЛА в Русе, Широка Лъка и Кения. Участниците заедно измислиха приказка, сътвориха героите й от картон и цветна хартия, а после се впуснаха в импровизации по сътворения от самите тях сюжет. Участниците в уъркшопа насърчиха КАМИЛА за съвместна работа с детски психолози и терапевти, подсказаха посоки, посочиха възможности.