Дни на кариерата ще се проведат в РУ в понеделник
Дни на кариерата ще се проведат в РУ в понеделник / снимка:Русенски университет

23 фирми ще вземат участие в осмото издание на Форума за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата 2013 – Добра Кариера, Добър Живот“. Той ще се проведе в Русенски университет “Ангел Кънчев” на 25 март от 10:00 ч. В четвъртата година на кризата най-голямото в страната кариерно събитие отново ще предложи работни и стажантски места на студенти и млади специалисти, които искат да започнат своята кариера в България. Основни проблеми в реализацията на младите хора са липсата на трудов стаж и високата младежка безработица. „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” е форумът, в рамките на който те имат възможност да се запознаят с подходящи стажантски програми. Това е единственото по рода и мащаба си събитие в страната. Мястото, където бизнесът среща младите хора и им предоставя реален шанс за развитие и реализация в кариерата.

Резултатите от изминалите издания на Форума в гр. Русе показват, че за осем  години над 6500 студенти и млади специалисти са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация. Днес зад много от щандовете на фирмите-участници в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”  в гр. Русе стоят хора, започнали кариерното си развитие именно чрез някои от предишните издания на Форума.

Участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в гр. Русе е безплатно. По традиция Форумът се провежда с активното участие на Центъра за кариерно развитие при Русенски университет, който е един от първите кариерни центрове в системата на висшето образование у нас и е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи). Те се провеждат в различни университети в цялата страна, непосредствено преди старта на събитието. По време на тези срещи студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа. Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. И тази година, такъв „уъркшоп“ ще бъде организиран и в Русенски университет „Ангел Кънчев”. Успоредно с него Центъра за кариерно развитие ще организира и презентации на отделни фирми от региона.