Зам.-министърът по санирането потвърди: „При смяна на властта санирането спира“
Зам.-министърът по санирането потвърди: „При смяна на властта санирането спира“ / netinfo
Зам.-министърът по санирането потвърди: „При смяна на властта санирането спира“
91041
Зам.-министърът по санирането потвърди: „При смяна на властта санирането спира“
  • Зам.-министърът по санирането потвърди: „При смяна на властта санирането спира“

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков потвърди в Разград верността на съдържанието на предизборните материали, разпространявани в Смолян и свързани със спирането на санирането при смяна на управлението.

В отговор на въпрос на Дарик Разград Нанков, в чиито ресор влизат програмите за безплатното саниране, обясни, че било част от манталитета на българина: когато дойде ново управление идеите на старото, били те и добри, да не бъдат продължавани. „Да, очакваме да бъде спряна програмата“ – заяви той категорично. По думите му безплатното саниране е с пари от бюджета, а ако няма пари от бюджета няма как да се реализира и програмата. И с европейското финансиране е същото, когато БСП и ДПС са на власт, ни спират еврофондовете – заяви още Нанков.

Той коментира още, че програмата за безплатното саниране е най-доброто, правено през последните 20 години в България, тъй като съчетава три елемента на развитие: екологичен, социален и икономически.

„Българските граждани са разумни, ще вземат правилния избор на 13-ти“ – завърши темата Нанков.

Той бе в Разград за първа копка на проект за реконструкция на водопроводната мрежа в един от най-големите квартали в града – „Орел“.

Чуйте коментара му в прикачения звуков файл.