Съветниците са заложници в игрите на администрацията, според Дани Каназирева
Съветниците са заложници в игрите на администрацията, според Дани Каназирева / dariknews.bg
съветниците са заложници в игрите на администрацията, според Дани Каназирева
22535
съветниците са заложници в игрите на администрацията, според Дани Каназирева
  • съветниците са заложници в игрите на администрацията, според Дани Каназирева

Александър Константинов ясно показва, че държи на принципа на колективната безотговорност, заяви председателят на групата на ГЕРБ Дани Каназирева, в отговор на обвиненията на зам.-кмета по икономика, че общинските съветници действат безотговорно по казуса с цената на билета. Според нея, срокът който бе приет от работната група, е 30-ти октомври и има достатъчно време решението да бъде прието с всички промени. Не е проведено и обществено обсъждане, което е много важно, тъй като има обществени групи като инвалидите, чийто права следва да бъдат защитени, смята общинската съветничка.

Увеличението на билетчето на 1 лев е изцяло в правомощията на кмета на община Пловдив и към настоящия момент вече има такава заповед за увеличение, а предложението се внася след като тя вече е издадена. Не сме съгласни да се прехвърля отговорността на Общинския съвет, да се спекулира и съветниците да стават заложници на игрите на администрацията, категорична бе Дани Каназирева.

/Чуйте от прикачения звуков файл/

По повод обвиненията от БСП, че ГЕРБ иска да завземат пенсионерските клубове, Каназирева заяви, че са неоснователни. Становището на групата на ГЕРБ за внесените за обсъждане 15 клуба е, че всяко предложение трябва да се внася отделно. Според нея е необходимо да се провери дали посочените помещения се използват наистина за пенсионерски клубове, както и да се обърне внимание на посочения 10-годишен период за наем.