Протестите срещу Каймаканов продължават
Протестите срещу Каймаканов продължават / Виктор Кадири

18 души се събраха тази сутрин на протест пред Областната управа против назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител. Те стартираха подписка против правителството и новия губернатор.

Протестиращите носят плакати с текст „Кичук Париж не иска цалапишки фес за околийски" и „Олигархът Гергов, Станишка в Пловдив".

В четвъртък сутринта пред сградата на губернатора се появи и бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Спас Гърневски. Той уточни, че е дошъл конкретно да иска извинение от Каймаканов, който е споменал него и оглавявания от него клуб „Разум" в интервю за местен вестник. "Срам е такива кириакстефчовци да бъдат назначавани за областни управители на Пловдив", заяви Гърневски. Той бе категоричен, че ДПС е яхнала БСП, а те българския народ. На протеста отново бе и поетесата Божана Апостолова. Една от протестиращите жени изпя специално написана песен, посветена на Васил Левски.

Няколко часа по-късно над 1000 души се събраха за станалия вече традиционен протест. Хората тръгнаха на два лъча, като единият започна шествието си от Общината, а другият от сградата на Областната управа.

Те се събраха заедно в близост до Съдебната палата, откъдето се отправиха към централата на БСП. За пореден ден протестът премина мирно, като впечатление направи това, че голяма част от протестиращите бяха майки и бащи със своите деца, както и такива, тикащи колички с бебета.