/ УМБАЛ
Преместиха спешното отделение на УМБАЛ "Пълмед" в друг корпус заради болния от коронавирус шеф на отделението д-р Димитър Деликостадинов.

Поставят „Столипиново” под карантина, ако не спазват мерките на Националния координационен щаб


Отделението продължава да приема денонощно пациенти, до извършване на дезинфекционните мерки, разпоредени от РЗИ-Пловдив. 

Контактните лица с лекаря са установени, тествани са в Референтна лаборатория  и са под домашна карантина. Те са намират се в добро състояние без симптоми. Докторът с положителна проба за коронавирус е също под домашна карантина, уточняват от лечебното заведение. 

Шеф на спешно отделение в пловдивска болница е единият заразен в Пловдив

Оттам допълват, че медицински комплекс „Пълмед“ спазва всички предписания и мерки по превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус на Министъра на здравеопазването, РЗИ-Пловдив, както и Националния щаб.

Изписват първата оздравяла, нови 17 заразени с коронавирус

Още от първите случаи на заразени с коронавирус в България на територията на комплекса са разпоредени специални мерки, гарантиращи безопасността, както на пациентопотока, така и на медицинския персонал. 
 
От болницата съобщиха още, че разполагат с лаборатория, която може да извършва диагностика за SARS- COV- 2 ( COVID – 19) с PSR метод. Пробовземането се осъществява извън лечебното заведение в обособено за целта място от понеделник до петък, от 12:00 до 14:00 ч. всеки ден. 

Пациентът с COVID-19 в Инфекциозна клиника-Пловдив се върнал от Англия

Резултатите от пробите се предоставят в рамките на 48 часа, в зависимост от натовареността на лабораторията. При необходимост часовете за пробовзимане, ще бъдат увеличени. Тестването е платено и струва 120 лв.