Пожар на военната площадка Иганово
Пожар на военната площадка Иганово / netinfo
Пожар на военната площадка Иганово
55599
Пожар на военната площадка Иганово
  • Пожар на военната площадка Иганово

 Пожар избухна отново в склад на производствената площадка на ВМЗ-Сопот в село Иганово. Сигналът е подаден към 6 часа сутринта в неделя от дежурната охрана, потвърди за Дарик радио изпълнителният директор на завода инж. Иван Стоенчев.

По думите му складът се намира в административния район на площадката и в него не е имало взривни вещества, а само 100кг. бракуван парафин, който е изгорял напълно. След употреба в производствения процес парафинът се оставя в междинен склад, след което се унищожава, обясни директорът.  При пожара е изгорял и част от покрива. Гасенето му е продължило до късно следобед.

След инцидента в началото на годината, когато при взрив пострадаха трима работници, е засилен контрола на технологичния режим и се прави задължителен инструктаж на хората, които работят с опасни материали, допълни  Стоенчев. Той отново уточни, че тогава вината е била заради непроявена съобразителност от тяхна страна.

 Стоенчев отказа да коментира причините за инцидента до приключване на разследването.

 

  Двама мъже и една жена  пострадаха при взрив в началото на годината на същата производствена площадка, част от военнопромишления комплекс. Работниците са извършвали пресоване с иницииращо взривно вещество, обясни  тогава пред Дарик изпълнителният директор Иван Стоенчев. По думите му е избухнала пресформата, в която е било взривното вещество.